AFP

Oplev det hårde etapeløb direkte på Eurosport 1

CATALONIEN RUNDT

The 18/03/2017 at 14:45Opdateret The 18/03/2017 at 14:46

Fra den 20. til den 26. marts venter der verdens tredjeældste etapeløb, som løber af stablen i Spanien.

Catalonien Rundt er sammen med Vuelta a España det mest populære cykelløb i Spanien, og løbet byder altid på fremragende præstationer og spændende etaper.

Løbet har en stor tradition for at tiltrække verdens bedste etapeløbsryttere, hvilket løbets seneste vindere også bevidner om. Nairo Quintana, Richie Porte, Joaquim Rodríguez og Daniel Martin er blot nogle af de topnavne, som har vundet det spanske etapeløb.

Igen i år har løbet formodet at tiltrække nogle af verdens bedste cykelryttere: Veteranen og den altid farlige Alejandro Valverde, angrebsivrige Alberto Contador, sidste års Tour de France-vinder Christopher Froome og OL-vinderen fra 2008 Samuel Sánchez er alle at finde på startlisten.

Topfavoritterne og danskerne

De tre største favoritter til at vinde løbet samlet, Valverde, Condator og Froome, kommer alle ind til løbet med forskellig dagsorden og løbsform.

Valverde har døjet lidt med noget sygdom og måtte melde afbud til Paris Nice, mens Contador var med helt fremme om den samlede sejr i selvsamme løb. For Froomes vedkommende bliver det kun hans første løb siden Tour Down Under i januar.

Udover førnævnte stjerner kan vi også glæde os til at de to danskere i auktion, nemlig Jakob Fuglsang og Jesper Hansen, som begge er kørende for Astana. Hansen kommer til at fungere som Fuglsangs hjælperytter, mens Fuglsang selv skal prøve sig af i det samlede klassement.

Følg Catalonien rundt direkte på Eurosport 1 og dplay.dk.

0
0