Getty Images

Giro d'Italia: 15. etape – 176 km med tre kategori 2-stigninger

Giro d'Italia: 15. etape – 176 km med tre kategori 2-stigninger

16/05/2018 kl. 15:20Opdateret 16/05/2018 kl. 16:10

Eurosport tilbyder en eksklusiv mulighed for at følge 15. etape direkte og gratis på Eurosport.dk.

I dag er en anderledes dag end de andre Giro-dage, da du helt gratis kan se dagens 15. etape gratis på Eurosport.dk fra klokken 13:00, hvor også 100% Giro-studiet starter op.

Efter gårsdagens monsteretape vil der naturligvis være noget træthed i feltet, som vil påvirke rytterne på dagens etape. Giro-feltet skal dog først køre 176 kilometer fra Tolmezzo til Sappada, før de velfortjent kan holde en hviledag. Derudover venter der fire kategoriserede stigninger; tre kategori 2-stigninger og en enkelt kategori 3-stigning, inden den afsluttende bakke på 3,8 procent i snit, der fører op til målbyen Sappada.

Du har alle muligheder for at følge dagens etapen helt gratis og uden reklamer her på Eurosport.dk, hvor der undervejs vil være eksklusiv 100 % Giro-studie med forskellige eksperter og cykelnørderi i stor stil. Det eksklusive 100% Giro-studiet starter klokken 13:00 på alle tre platforme, Eurosport.dk, Eurosport 1 og Eurosport Player. Under etapen skal du, hvis du vil følge med i hele Giro-studiet og ikke kun op- og nedtakter, se det på Eurosport Player, mens Eurosport 1 primært viser etapen – dog også op- og nedtakt fra studiet. Eller se etapen gratis på Eurosport.dk.

Giro d'Italia,15. etape.

Giro d'Italia,15. etape.Eurosport

Dagens etape udspiller sig i Dolomitterne, der har en masse Giro-historie på CV’et, og der vil blive skrevet endnu mere historie her på 15. etape, når rytterne passerer målstregen. Tidligere Tour de France og Giro d'Italia-vinder, Stephen Roche, grundlagde faktisk sin Giro-sejr i 1987 i dagens målby. Efterfølgende vandt irlænderen imponerende både Tour de France og senere VM, som blev afholdt i Østrig.

Med omkring 38 kilometer til mål rammer feltet dagens anden sidste kategori 2-stigning, der er 8,3 kilometer lang og stiger med 7,5 procent i snit. Få kilometer efter toppen venter der endnu en kategori 2-stigning, som i de første 2,5 kilometer har en stigningsprocent på 10,6 procent.

Video - Giro d'Italia, 15. etape.

00:50
  • Stream Giro d'Italia direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 4. til den 27. maj.

Med fire kategoriserede stigninger og en kortere bakke op mod mål kan det meget vel ligne en dag for de stærke ryttere, som samtidig ikke har brugt alle kræfterne på 14. etape. Samtidig tror vi, at det bliver en dag for udbryderne.

Derfor er vores bud på 15. etapes top tre:

1. Matej Mohoric.

2. Jarlinson Pantano.

3. Jan Polanc.