Getty Images

Giro d'Italia: 11. etape – 156 km for de kraftfulde puncheurs

Giro d'Italia: 11. etape – 156 km for de kraftfulde puncheurs

15/05/2018 kl. 14:58Opdateret 16/05/2018 kl. 10:18

Se Giro d'Italia direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 4. til den 27. maj.

Modsat gårsdagens etape, hvor feltet kørte Giroens længste etape, venter i dag en mere overkommelig etape på 156 kilometer fra Assisi to Osimo. Undervejs vil rytterne køre gennem Filottrano for at ære afdøde Michele Scarponi, der tidligere boede i netop Filottrano. For seks år siden besøgte Giro d'Italia dagens målby Assisi, hvor den spanske og nu pensionerede, tidligere toprytter Joaquim Rodríguez tog både etapesejr og den lyseråde førertrøje.

Og du har naturligvis alle muligheder for at følge med i dagens etape. Det eksklusive 100% Giro-studiet starter klokken 13:00 på Eurosport 1 og Eurosport Player. Under etapen skal du, hvis du vil følge med i hele Giro-studiet og ikke kun op- og nedtakter, se det på Eurosport Player, mens Eurosport 1 primært viser etapen – dog også op- og nedtakt fra studiet.

De første 30 kilometer af 11. etape er svagt stigende, indtil feltet rammer Passo del Cornello-bjeget, der i gennemsnit stiger 4,4 procent over 8,5 kilometer. Herefter venter der en længere faldende passage, inden feltet rammer dages sidste kategori 3-stigning.

Med 26 kilometer til mål når feltet til Filottrano, der var Michele Scarponis hjemby, før han afgik i april sidste år på en træningstur. I etapens finale, der i øvrigt er perfekt for puncheur-typer, er der tocifrede stigningsprocenter, hvor der for alvor kan gøres en forskel.

Video - Giro d'Italia:,11. etape.

00:50
  • Stream Giro d'Italia direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 4. til den 27. maj.

I den eksplosive etapeafslutning vil der udover de høje stigningsprocenter også være brostensbelagte stigninger, der vil passe godt til ryttere som Zdenek Stybar, Tim Wellens, Matej Mohoric og måske endda danske Mads Pedersen.

Derfor er vores bud på 11. etapes top tre:

1. Zdenek Stybar.

2. Tim Wellens.

3. Mads Pedersen.