Eurosport

Giro d'Italia: 10. etape – 239 km i udbrydernes tegn

Giro d'Italia: 10. etape – 239 km i udbrydernes tegn

14/05/2018 kl. 14:24Opdateret 14/05/2018 kl. 16:08

Se Giro d'Italia direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 4. til den 27. maj.

Giro d'Italias længste etape på hele 239 kilometer er, hvad Giroens 10. etape har at byde på. Feltet skal fra Penne til det centrale Italien Gualdo Tadino, hvor der venter en kuperet etape, som meget vel kan ligne en dag for et udbrud. Lige så snart etapen flages i gang kører feltet ind i en 15,7 kilometer lang stigning, der i gennemsnit stiger fem procent.

Du har naturligvis alle muligheder for at følge med i dagens etape. Det eksklusive 100% Giro-studiet starter klokken 13:00 på Eurosport 1 og Eurosport Player. Under etapen skal du, hvis du vil følge med i hele Giro-studiet og ikke kun op- og nedtakter, se det på Eurosport Player, mens Eurosport 1 primært viser etapen – dog også op- og nedtakt fra studiet.

Eftersom det ligner en dag, hvor et udbrud kan holde hjem, vil der være stor kamp om netop at ramme det rigtige udbrud. Og med dagens tidligere stigning på næsten 16 kilometer vil det med stor sandsynlighed være der, at et udbrud vil forme sig. Blot ti kilometer efter det første bjerg, venter der endnu en stigning – dog kun en kategori 3-stigning.

Herefter venter der 100 kilometer, hvor det enten går op eller ned, inden feltet rammer endnu en officiel stigning efter 208 kilometers kørsel. Dagens etape har over 4.000 højdemeter, som feltet skal passerer, inden de når målbyen Gualdo Tadino. Gualdo Tadino har i øvrigt aldrig før været målby i Giro d’italia.

Video - Giro d'Italia, 10. etape.

00:50
  • Stream Giro d'Italia direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 4. til den 27. maj.

Da det ligner en etape for et udbrud, og at der så samtidig er en masse højdemeter, kunne det sagtens være en dag, hvor Giovanni Visconti hev en etapesejr hjem til Bahrain Merida Pro Cycling Team.

Derfor er vores bud på niende etapes top tre:

1. Giovanni Visconti.

2. Luis Leon Sanchez.

3. Matej Mohoric.