PA Sport

Følg årets største cykelbegivenhed på Eurosport 1

TOUR DE FRANCE

The 24/06/2017 at 14:32Opdateret The 24/06/2017 at 14:37

Alle verdens største cykelstjerner er til start i Touren, og vi kan forvente spænding, nervøsitet og jublende glæde, når der hver dag skal kåres en etapevinder.

Sommeren er i den grad over os, og det betyder, at verdens største etapeløb skal afgøres. Det er endelig blevet tid til Tour de France. For os, der elsker cykling, er Tour de France lig med juleaften.

Det er årets cykelhøjdepunkt, og vi får lov til at se verdens bedste cykelryttere konkurrere mod hinanden i meget alsidigt terræn; på bjerge, nedkørsler, flad vej, enkeltstarter, sidevind og eksplosive stigninger.
Det bliver uroligt interessant, uforudsigeligt, nervepirrende og selvfølgelig spændende at følge det 21. etape lange etapeløb. For første gang nogensinde er Eurosport 1 med fra start til slut i alle etaperne.

Fra Düsseldorf til Paris

Ruten i årets Tour de France byder på lidt af hvert. Vi starter ud i tyske Düsseldorf og slutter vanligvis i Paris på den publikumsbeklædte avenue Champs-Élysées. Alle ryttertyper vil have udvalgte etaper at gå efter, da terrænet er så alsidigt. Alt fra flade og kuperet afslutninger til hårde og udmagrende bjergterræn er, hvad der venter feltets ryttere.

På trods af at ni af de 21 etaper beskrevet som flade sprinteretaper, er det ikke hele sandheden. Arrangørerne har nemlig flere steder kastet et par hårde stigninger ind, hvilket kan åbne etaperne op for allround-rytterne som eksempelvis den olympiske vinder Greg Van Avermaet, verdensmesteren Peter Sagan, Philip Gilbert og måske en Michael Valgren, hvis han går lov af sin kaptajn.

Fem af de 21 etaper er bjergetaper, mens der ligeledes er fem bakkeetaper på programmet. Derudover venter der to enkeltstarter, som meget vel kan gå hen at vise sig afgørende for løbet.

Favoritter til den gule trøje

Det er utroligt svært at spå om, hvem der ender i den gule trøje, når feltet kommer til Paris på den 21. etape. Verdens stærkeste etapeløbsryttere er til start, hvorfor kampen om den prestigefyldte førertrøje bliver utrolig udfordrende.

Chris Froome fra Team Sky og Richie Porte fra BMC må siges at være de to største favoritter. Lige under de to klasseryttere kommer endnu en vifte af superstjerner: Alberto Contador, Fabio Aru, Nairo Quintana og Jakob Fuglsag, der alle vil bejle til podiet. Og selvfølge må de to franske cykelhåb ikke glemmes: Romain Bardet fra AG2R-La Mondiale og Thibaut Pinot fra FDJ. Med andre ord, der er altså rigeligt med cykelstjerner til start. Så vi kan med ro i sindet læne os tilbage i sofaen og blive underholdt af det stærke felt.

Der er i den grad noget at se frem til, når rytterne kører Frankrig tyndt i næsten hele juli måned, hvor de skal tilbagelægge hele 3.540 kilometer, før ”cykelcirkusset” når Paris den 23. juli.

Tour de France-magasin

I forbindelse med Giroens 100 års jubilæumsudgave lancerede Eurosport i samarbejde med CyclingPlanet og Fitness DK for første gang nogensinde et Giro d’Italia-magasin. Og dette er selvfølgelig blevet gentaget. Derfor har du mulighed for at anskaffe dig et Tour de France-magasin, hvor du har mulighed for at læse om alle 21. etaper, der er skrevet af vores eksperter Rene Wenzel og Brian Holm.

Derudover giver magasinet træningstips, flere dybdegående artikler om Touren og meget andet. Og selvfølgelig er der også mulighed for at se en tv-oversigt med sendetider på live-transmissionerne.

Magasinet koster 49 kroner og kan købes i ethvert Fitness DK-center. Du behøver ikke at være medlem for at kunne købe det.

Oplev fantastiske Tour de France direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra den 1. til den 23. juli.

0
0