Warner Bros. Discoverys curlingekspert, Michael Harry, ser frem til at se de danske kvinder i kamp om metal for første gang siden 2009.
- Der var ingen der havde forventet det her, inden turneringen startede. Pigerne har jo gang på gang vundet i overbevisende stil. Senest i går hvor de eliminerede Skotland fuldstændigt i semifinalen.
- Jeg tror, at en medvirkende årsag til den her succes er den nye træner, svenskeren Peja Lindholm. Han er blevet tilknyttet til dette europamesterskab, og har bidraget positivt til udviklingen på holdet. Man kan se, at holdet endeligt er blevet voksne, og at de har fokus på de rigtige ting.
Curling
”De spillede bare fantastisk” – Schweizisk skipper efter nederlag til Danmark i EM-finalen
28/11/2022 OG 17:57
- Han har formået at dreje det her kvindehold i den rigtige retning. Holdet har tidligere været meget flyvsk og ikke et hold man regnede for de bundsolide indsatser, som vi har set det ved denne slutrunde. De er gode, de er virkelig bare gode. Det er en fornøjelse at se.
Michael Harry har været blændet af de danske kvinder ved turneringen i Sverige og er særligt imponeret af 23-årige Mathilde Halse.
- De unge spillere er virkelig vokset med opgaven. Hvis jeg skal fremhæve nogen, så skal det være Mathilde Halse, der spiller 3´er på holdet. Hun er blevet stærkt og har fået rettet fokus mod de helt rette ting. Hun er lige hvor hun skal være, og det bliver afgørende, at hun spiller godt i morgen.
Harry ser frem mod finalen med tro på, at de danske kvinder kan levere den helt store triumf. Han anerkender dog også presset fra modstanderen, der, på trods af udskiftninger på holdet, fortsat har et par rutinerede spillere i folden.
- Det schweiziske hold befinder sig lige nu i en udviklingsfase, hvor de har udskiftet to spillere, og det skal de danske kvinder udnytte. De har dog stadig en femdobbelt verdensmester på holdkortet i form af Alina Pätz. Selvom hun ikke har været storspillende i turneringen, så har hun noget erfaring på rygraden, som man ikke må underkende, og vi skal ikke lave mange fejl, før hun kan slå os ud af kurs.
- Jeg tillader mig stadig, at kalde os for ganske svage favoritter. Vi har været det bedste hold gennem turneringen, og Danmark skal ride videre på det momentum, som der er opbygget over den seneste uge. Det bliver afgørende for os.
Curlingeksperten understreger, at selv hvis det ikke skulle blive til EM-guld, så har denne turnering været en succes ud over alle forventninger. Danmark har bygget et konkurrencedygtigt hold, som bliver spændende at følge de kommende år.
- De har været klart det bedste hold gennem hele ugen, og der var ingen der havde forventet, at vi skulle præstere så godt. Vi tabte en dum kamp til Tyrkiet, men den er glemt for lang tid siden.
- De har vundet i overbevisende stil gennem hele turneringen og har jo smadret Schweiz i en af de indledende kampe.
Om Danmark kan fuldende den succesfulde turnering i Sverige, kan du finde ud af i morgen formiddag. Michael Harry og Oluf Olsen sidder klar ved mikrofonerne kl. 9, hvor opgøret mellem Danmark og Schweiz skydes i gang. Se kampen på discovery+ eller Eurosport 2.
Curling
Highlights: Curlingkvinderne vinder EM-guld i tæt finaleopgør mod Schweiz
26/11/2022 OG 11:35
Curling
Madeleine Dupont efter EM-guld: Det kommer til at føles rigtig godt resten af året
26/11/2022 OG 11:25