Danmarks kvindelandshold i curling har taget EM-slutrunden med storm og er nu klar til finalen ved europamesterskaberne i Sverige.
Det er første gang siden 2009, at de danske curlingkvinder spiller om metal, hvor det for 12 år siden blev til bronze ved både VM og EM.
En flot EM-kampagne kulminerede torsdag, hvor Danmark kvalificerede sig til finalen ved at slå Skotland i overbevisende stil i semifinalen med 11-3.
Curling
”De spillede bare fantastisk” – Schweizisk skipper efter nederlag til Danmark i EM-finalen
28/11/2022 OG 17:57
Lørdag formiddag har Danmark muligheden for at gøre arbejdet ved europamesterskaberne i Sverige færdigt, når finalen skal afgøres mod Schweiz i Östersund.
Kvinderne indledte turneringen med en sejr over Sverige på 10-6, og de fastslog deres position som Skandinaviens stærkeste hold ved at vinde 9-6 over Norge i kampen efter.
I kamp tre stod kvinderne over for Ungarn og kunne også i den forbindelse trække sig sejrrigt fra opgøret. Denne gang med en overbevisende sejr på 9-1. En sejr, der nok engang blev fulgt op senere samme dag, de Skotland blev besejret med 11-6.
Efter ni kampe i de indledende runder kunne de danske kvinder notere sig for otte sejre og et enkelt nederlag.
Warner Bros. Discoverys curlingekspert, Michael Harry, ser frem til finalen med begejstring over den hidtil flotte EM-slutrunde.
- Der var ingen der havde forventet det her, inden turneringen startede. Pigerne har jo gang på gang vundet i overbevisende stil. Senest i går hvor de eliminerede Skotland fuldstændigt i semifinalen.
Harry har tidligere i turneringen både set og kommenteret Danmarks finale-modstander, og han tror på, at en dansk triumf er realistisk.
- Det schweiziske hold befinder sig lige nu i en udviklingsfase, hvor de har udskiftet to spillere, og det skal de danske kvinder udnytte. De har dog stadig en femdobbelt verdensmester på holdkortet i form af Alina Pätz. Selvom hun ikke har været storspillende i turneringen, så har hun noget erfaring på rygraden, som man ikke må underkende, og vi skal ikke lave mange fejl, før hun kan slå os ud af kurs.
- Jeg tillader mig stadig, at kalde os for ganske svage favoritter. Vi har været det bedste hold gennem turneringen, og Danmark skal ride videre på det momentum, som der er opbygget over den seneste uge. Det bliver afgørende for os.
Det danske kvindelandshold i curling består af søskendeparret Madeleine og Denise Dupont som de mest rutinerede kræfter. De to akkompagneres af Mathilde Halse, My Larsen og Jasmin Lander.
Tag klaphatten på og hep med hjemmefra, når EM-titlen forhåbentligt havner i danske hænder lørdag formiddag. Michael Harry og Oluf Olsen sidder klar ved mikrofonerne og taler dig gennem finalen fra klokken 9 på discovery+ og Eurosport 2.
Resultater fra alle de danske kvindekampe ved EM-slutrunden
Kamp 1: Sverige 6 - 10 Danmark
Kamp 2: Danmark 9 - 6 Norge
Kamp 3: Danmark 9 - 1 Ungarn
Kamp 4: Skotland 6 - 11 Danmark
Kamp 5: Schweiz 6 - 9 Danmark
Kamp 6: Danmark 9 - 2 Italien
Kamp 7: Tyrkiet 10 - 5 Danmark
Kamp 8: Letland 2 - 7 Danmark
Kamp 9: Danmark 12 - 3 Tyskland
Semifinale: Danmark 11 – 3 Skotland
Curling
Highlights: Curlingkvinderne vinder EM-guld i tæt finaleopgør mod Schweiz
26/11/2022 OG 11:35
Curling
Madeleine Dupont efter EM-guld: Det kommer til at føles rigtig godt resten af året
26/11/2022 OG 11:25