Getty Images

Oplev de bedste europæiske atleter på Eurosport 1

EM ATLETIK

The 18/06/2017 at 15:33Opdateret The 18/06/2017 at 16:09

Den står på europæisk top-atletik, når Europas lande skal konkurrere i hold mod hinanden for at se, hvem der har de bedste og stærkeste atleter.

Det er Frankrig og nærmere bestemt Stadium Lille Métropole der danner ramme om dette års EM i atletik for hold. The European Athletics Team Championships Super League kaldes legene helt præcis, og det går i bund og grund ud på at finde Europas bedste nation i atletik. Nøjagtig som når der spilles EM i fodbold skal landende her op i landskampe mod hinanden, hvor både kvinderne og mændene skal i kamp for at sikre, at deres land ender øverst på podiet.

I år er det Hviderusland, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Grækenland, Italien, Holland, Polen, Spanien og Ukraine, som har kvalificeret sig til de afgørende kampe. Alle atletikdisciplinerne afholdes mellem den 23. og 25. juni, hvor programmet er tætpakket hele dagen med det bedste fra den europæiske atletikscene.

Franske hjemmebanefavoritter

Der er store forventninger til de franske hjemmebanestjerner når kampene skydes i gang. Sidste gang der blev hold EM for hold, var det også hjemmebaneindehaveren, som løb med det hele. Her var det Rusland, der i 2015 vandt og kunne kalde sig de bedste til atletik i Europa. De er af gode grunde ikke med ved dette EM, hvilket giver håb hos franskmændene, der tidligere kun er endt på tredjepladsen, men som denne gang har et yderst stærkt landshold klar til kampene.

Tyskland skal man heller ikke afskrive til at ende øverst på sejrsskamlen, da de er det eneste land, udover Rusland, som har kunnet kalde sig Europamestre. Det skete i 2009 og 2014 og med prominente navne som Robert Harting, David Storl og Thomas Röhler på holdkortet, så er Tyskland blandt de største favoritter.

Selvom Storbritannien ikke har klaret sig særlig godt ved de tidligere EM konkurrencer, skal man ikke afskrive dem fra at overraske og snuppe guldet indenom fra Tyskland og Frankrig. For selvom briterne har en del afbud, så sender de stadig topatleterne Nick Miller, Sophie Hitchon og Eilidh Doyle afsted til det franske stadion.

Hvem der ender med at løbe afsted med EM medaljerne kan du se på Eurosport 1 og Europlayer hver dag mellem den 23. og 25. juni.

0
0