Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Maja Jager skød sit OL i gang

Patrick Dejbjerg

Opdateret 23/07/2021 og 10:07 GMT+2

Men en forstyrrende vind fra skød Maja Jager sig i gang ved i den indledende runde i bueskydning ved OL. Maja Jager skød sig den øverste halvdel.

Maja Jager skyder sig i gang ved OL

Foto: Eurosport

Nogle timer før åbningsceremonien skulle det andet danske navn i ilden ved de Olympiske Lege i Tokyo. Maja Jager stillede til start i kvindernes bueskydning sammen med 63 andre kvinder i den individuelle konkurrence, men en drilsk vind var med til at frustrere skydningen for mange af atleterne fredag morgen.
”Det var fedt at komme i gang, og jeg er godt tilfreds med min skydning. Vinden kom fra forskellige retninger, og det var lidt udfordrende. Det var virkelig varmt derude, men vi håndterede det fint og var godt forberedte på det,” udtalte Maja Jager til Danmarks Idrætsforbund efter dagens skydning.
Dagens skydning havde blot til formål at placere skytterne, inden knald-eller-fald-duellerne, der starter i næste uge.
Maja Jager endte dagen med 649 point og en 25. plads ud af 64 skytter. Det sender danskeren med kurs mod en 1/32-finale, hvor hun møder Diananda Choirunisa fra Indonesien. Choirunisa skød sig ind som nummer 40. på dagens skydning.
Maja Jager og Diananda Choirunisas duel er programsat til klokken 2.56 natten til torsdag d. 29. juli.
Den 29-årige dansker har tidligere udtalt, at hun håber på, at legene i Tokyo kan ende med noget metal om halsen.
picture

Fremragende dansk start på OL: Se Sverri Nielsen dominere i sit første roning-heat her

Maja Jager debuterede ved OL i London i 2012. Året efter vandt hun verdensmesterskabet i bueskydning. Til Jagers store skuffelse missede hun kvalifikationen til OL i Rio i 2016. Tre år senere gjorde hun comeback ved at være den første dansker, der kvalificerede sig til legene i Tokyo.
I toppen af dagens konkurrence blev topplaceringerne snuppet af tre koreanere, hvor San An var den bedst skydende. Hun samlede point nok til at slå OL-rekorden, som har stået i 25 år, siden den blev sat ved OL i Atlanta i 1996.
Husk, at du kan se Maja Jager, de andre danskere og alle de andre atleter ved OL på Discovery+ helt uden afbrydelser.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce