Alpint skiløb

I legendernes snespor: Nu starter alpinsæsonen på Eurosport

Del med
Kopier
Del denne artikel

Dav

Foto: Eurosport

AfMathias Fallesen
25/10/2019 på 13:46 | Opdateret 25/10/2019 på 13:47

Når verdens bedste skiløbere påbegynder alpinsæsonen i Sölden, Østrig, bliver det uden årtiets største stjerner. Til gengæld har kampen om den samlede sejr i World Cuppen sjældent været mere spændende.

149. Så mange World Cup-sejre vil der mangle, når storslalomkonkurrencen i Sölden markerer startskuddet på alpinsæsonen 2020. Det amerikanske fartfænomen, Lindsey Vonn, der i en årrække har domineret kvindernes Super G og styrtløb, indstillede efter 82 World Cup-sejre, én OL-guldmedalje og to VM-guldmedaljer karrieren efter sidste sæson. Selvom en række alvorlige skader har forhindret Vonn i at kæmpe med om den samlede World Cup-sejr de seneste sæsoner, vil fraværet af den mest vindende kvinde nogensinde uomtvisteligt efterlade et stort tomrum på alverdens præparerede bjergpas.

Hos kvinderne er tronfølgen efter Vonns dynasti allerede på plads. Landsmanden Mikaela Shiffrin er med en samlet sejr i World Cuppen de seneste tre sæsoner den nye dronning af pisterne. Den 24-årige dobbelte olympiske guldvinder er nærmest urealistisk god i slalomdisciplinen, som hun vandt samlet allerede som 17-årig. Af samme grund er hun favorit i morgendagens storslalomkonkurrence, som hun også vandt individuelt i seneste sæson, foruden den individuelle Super G-konkurrence og den selvskrevne slalomkonkurrence.

Alpint skiløb

Shiffrin: Det bliver underligt at starte alpinsæsonen uden legenden Hirscher

25/10/2019 PÅ 13:01

Shiffrin: Det bliver underligt at starte alpinsæsonen uden legenden Hirscher

00:02:31

Anderledes spændende er det hos mændene. Den altdominerende østriger, Marcel Hirscher, annoncerede i september, mindre end to måneder før sæsonstarten, at han stiller skistøvlerne på hylden. Med otte samlede World Cup-sejre i træk har Hirscher, særligt i favoritdisciplinerne, slalom og storslalom, næsten fået konkurrenterne til at give op på forhånd de seneste sæsoner. Selv en brækket ankel var ikke nok til at stoppe ham fra at vinde i 2018. Dermed efterlader ski-ikonet et kæmpe spørgsmålstegn inden første løb på søndag: Hvem vil stå øverst på sejrsskamlen, når sæsonen slutter til marts i Andorra?

Franske Alexis Pinturault, den italienske Super G-specialist, Dominik Paris, og norske Henrik Kristoffersen er alle gode bud på en samlet vinder af World Cuppen. Men for første gang i næsten et årti er resultatet ikke givet på forhånd.

Eurosport er med hele vejen, når de nye mestrer skal findes, og nye legendehistorier skal skrives. Du kan se kvindernes storslalom fra Sölden i morgen fra kl. 09.50 på Eurosport 1 og mændenes storslalom på søndag, samme tid og sted. Du kan også se eller gense alle sæsonens løb på Eurosport Player.

Schladming

Champions League-streakeren Kinsey Wolanski hylder Kobe Bryant og skaber forvirring til slalomløb

29/01/2020 PÅ 08:50
Relateret indhold
Alpint skiløbMarcel HirscherDominik ParisAlexis PinturaultMere
Del med
Kopier
Del denne artikel