Eurosport

Nationalklenodier, Storebælt og folkefest: Tour-ruten i Danmark er offentliggjort

Nationalklenodier, Storebælt og folkefest: Tour-ruten i Danmark er offentliggjort

04/02/2020 kl. 14:12Opdateret 04/02/2020 kl. 14:24

Rytterne kommer b.la. forbi Amalienborg, Storebæltsbroen og Jellingstenen, når de tre første etaper af Tour de France 2021 kommer til Danmark.

Løbsdirektør Christian Prudhomme, Københavns Overborgmester, Frank Jensen og Erhvervsminister, Simon Kollerup, var blandt de prominente gæster, som i dag har været i Vejle for at præsentere ruten til Tour de France 2021. Her er hovedattraktionerne ved de tre ruter:

1. etape: Prolog København

Tour de France 2021 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Rytterne skal bl.a. over Dr. Louises Bro, forbi Parken og Den lille havfrue, inden turen bl.a. går forbi Amalienborg, for til sidst at ende på Rådhuspladsen.

2. etape: Roskilde - Nyborg

Den gule trøje og resten af feltet starter i Roskilde. Her fra går turen over til Holbæk til Odsherred, hvor de første bjergpoint i touren 2021 bliver uddelt, bl.a. på Asnæs Indelukke. Til sidst venter en spektakulær afslutning, når touren skal over Storebæltsbroen, hvor rytterne med stor sandsynlighed vil blive udsat for en ubarmhjertig vind.

3. etape : Vejle - Sønderborg

Tredje etape starter lige på og hårdt, med en masse højde meter - i hvert fald i dansk målestok. Overraskende nok bliver den, i cykelkredse, berømte Kiddesvej i Vejle ikke en del af ruten. Efter en lille rundtur i Vejleområdet, som blandt andet går forbi Jellingstenene, går turen stik syd, gennem Kolding. Omkring halvvejs kører feltet gennem Christiansfeld, der er på UNESCO´s verdensarvsliste.Til sidst køres der forbi Dybbøl Mølle, men det er i Sønderborg at slaget skal stå, når etapen slutter efter 182 kilometer i Sønderborg.