Den forsatte spredning af ​​coronavirus har allerede medført store ændringer af den sportslige kalender, og cykelverdenen er ingen undtagelse. For kort tiden meddelte UCI officielt, at den internationale cykelsæson er udskudt på samtlige niveauer i over en måned.
Allerede i går kom det frem at løbsarrangøreren af den franske brostensklassiker Paris-Roubaix, A.S.O, og det internationale cykelforbund, UCI, havde besluttet at udskyde løbet til en senere dato i år, ligesom også Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege lider samme skæbne. I forvejen var alle løb t.o.m Flandern Rundt blevet enten aflyst eller udskudt.
https://i.eurosport.com/2020/03/11/2792987.png
All Sports
Danske teknikere kæmper om guldet: Se VM-finalerne i teqball på discovery+
2 TIMER SIDEN
Allerede nu spekuleres der i mulige scenarier for, hvordan de elskede forårsklassikere, kan blive til enten sommer- eller efterårsklassikere i en cykelkalender, der pga. OL er godt fyldt i forvejen.
A.S.O meddeler, at man i skrivende stund leder efter alternative datoer i efteråret til at afholde bl.a. Paris-Roubaix, mens andre spekulerer i mere alternative måder at få afviklet løbskalenderen. Bahrain-McLaren-rytteren Iván Garcia Cortina, har f.eks. fået den idé, at de tre store Grand Tours kan blive til ét etapeløb i 2020-sæsonen.
Kan du forestille, at Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España bliver enige og skaber et løb, der begynder i Italien, passerer gennem Frankrig og slutter i Spanien? Jeg stemmer for,
skriver den spanske rytter på sin Twitter-profil.

Store danske resultater

https://i.eurosport.com/2019/04/28/2575321.jpg
Den kommende periode vil vi på Eurosport 2, Dplay og Eurosport Player forsøge at fylde den tomme løbskalender, med nogle af de etaper og klassikere, der skabte eufori og gåsehud hjemme i stuerne. Allerede i morgen (torsdag) har vi fokus på Michael Valgren og hans forrygende 2018-sæson med sejre i Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad.
I weekenden tilføjer vi Fulgsangs mindeværdige sejr i Liege-Bastogne-Liege fra sidste år, ligesom Søren Kragh Andersen Paris-Tour sejr (2018) og Kasper Asgreens dugfriske sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, vil være på menuen. Dertil vil en række andre skelsættende løb blive tilføljet de kommende dage, som du kan finde on demand på Dplay eller Eurosport Player.
Hvis du har forslag til løb, etaper eller præstationer, som du mener, fortjener et gensyn, så tøv ikke med at skrive til Eurosport på Facebook.

Giro d'Italia 2020

På Eurosport glæder vi os som vanvittige til eksklusivt at vise Giro d'Italia til maj. Som så meget andet lige nu, er det ikke muligt at sige, hvorvidt løbet bliver afholdt, aflyst eller udskudt. Status netop nu er, at starten på løbet bliver udskudt på grund af risikoen for spredning af coronavirus. Oprindeligt skulle starten have været i Budapest 9. maj med slutning i Milano tre uger senere. På grund af undtagelsestilstand i Ungarn, er starten i Budapest dog sløjfet.
Løbsarrangørerne vil tidligst 3. april meddele, hvornår løbet i stedet skal afvikles. Det er på den dato, at det italienske forbud mod at afholde blandt andet sportsbegivenheder foreløbig udløber.
Vil følger udviklingen tæt på Eurosport.dk og vil forsøge at informere bedst muligt. I mellemtiden kan du fornøje dig med vores mange sportsmagasiner, som du finder på Dplay eller Eurosport.dk
All Sports
Hvilken dopingskandale er cykelsportens største skamplet? Radio Tour diskuterer
I GÅR PÅ 20:20
All Sports
”Alle ser op til ham” - Radio Tour kårer Valverde som all time greatest spanske cykelrytter
30/11/2021 PÅ 15:33