Søndag den 5. juni begynder den 74. udgave af Critérium du Dauphiné. Rytterne skal pudse formen af og se hinanden an, inden de bliver sluppet løs til den længe ventede start af dette års Tour de France i Danmark.
Der skal køres otte etaper, og ud over enkeltstarten på fjerde etape venter der rytterne adskillige højdemeter med kategoriserede stigninger på samtlige af de resterende syv etaper i det franske landskab.
Feltet skal blandt andet op over Col du Galibier på syvende etape af Critérium du Dauphiné, som også venter på ellevte etape af Tour de France.
Sport
Folkefesten er slut: Brian Holm fremhæver sine bedste momenter fra Tourens indtog i Danmark
9 TIMER SIDEN
Startlisten for løbet byder på en masse spændende navne. Jumbo-Visma lader i særdeleshed til at bruge muligheden med det franske terræn til at varme ordentligt op til Tour de France i juli. Med sig har de Primoz Roglic, Christophe Laporte, Steven Kruijswijk, Dennis Rohan, Tiesj Benoot, Wout van Aert og ikke mindst danske Jonas Vingegaard.
Jonas Vingegaard og Primoz Roglic lader til at skulle dele kaptajnrollen til Tour de France, og Critérium du Dauphiné kan således give et indblik i, hvordan Jumbo-Visma tænker, at det skal løse sig, og hvordan formen ser ud for de to stjerneryttere.
Ud over Jumbo-Vismas stjernespækkede hold tæller feltet til Critérium du Dauphiné også profiler som Enric Mas, Warren Barguil, David Gaudu, George Bennett, Ben O’Connor, Wilco Kelderman og Tao Geoghegan Hart.
På danskerfronten kan man ikke blot glæde sig til Jonas Vingegaard, men også Mikkel Honoré, Julius Johansen, Mathias Norsgaard, Anton Charmig, Niklas Eg og Jonas Wisly Gregaard vil være med fra start.
Det tegner altså til at blive et aldeles spændende Critérium du Dauphiné, når der skal køres opad i Frankrig.
Vi glæder os til at vise det hele, og du kan se alle etaper uden afbrydelser på discovery+. Første etape starter kl. 13:05 søndag den 5. juni.
Sport
Radio Tour-drengene i stor diskussion: Hvem er sprinterkongen i cykelfeltet?
9 TIMER SIDEN
Sport
Deklassering af van Aert eller ej? Radio Tour analyserer spurten fra Tourens tredje etape
9 TIMER SIDEN