Getty Images

2020 kan blive det sidste år med Deceuninck Quick-Step-dominans i Flandern

2020 kan blive det sidste år med Deceuninck Quick-Step-dominans i Flandern

25/02/2020 kl. 14:55Opdateret 26/02/2020 kl. 14:21

Brostensæsonen er tilbage på Dplay og Eurosport. I weekenden venter et par alvorlige forretter i form af Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

En ny klassikersæson er over os. Et forår med brosten, blæsevejr og formodet belgisk dominans er i vente. Sådan plejer det i hvert fald at være. Når Pro Touren på lørdag skifter eksotiske løb i Emiraterne, Australien, Afrika og Sydamerika ud med Flanderns kuperede landeveje, er det ofte belgiske ryttere og ikke mindst belgiske Deceuninck Quick-Step, der løber med de fleste overskrifter.

Quick-Step har i snart tyve år domineret forårsklassikerne fra Flandern til Vallonien. Navne som Tom Boonen, Stijn Devolder, Nick Nuyens, Niki Tersptra, Julian Alaphilippe og Philippe Gilbert har vundet meriterende sejre for de blå/hvide belgiere. Den forsvarende vinder af Omloop Het Nieuwsblad har de også i stalden hos Deceuninck Quick-Step: Tjekkiske Zdenek Stybar.

Derfor vil øjnene også være rettet mod Deceuninck Quick-Step, når Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne er på programmet lørdag og søndag. Holdets mangeårige danske sportsdirektør, Brian Holm, åbner dog op for, at holdet snart vil skifte fokus fra klassikerne til de store klassementsløb.

"Den dag, den kommer snart. Ved du hvorfor? For Alaphillipe, er der folk, der snakker om, skal køre klassement i touren. Og så er der en unge belgier, der hedder Remco Evenepoel, måske skal han også til at køre klassement, og så skal man have nogle helt andre ryttertyper."

Fortæller Brian Holm i podcasten Radio Tour og uddyber:

" Patrick Lefevre (holdmanager Quick-Step red.) har i mange år sagt, at på et tidspunkt skal vi prøve at lave et klassementshold, og når det sker, bliver det på bekostning af klassikerholdet. "
Podcast_RadioTour2

Er tiden kommet til et nyt Deceuninck Quick-Step?

Mens rytterpotentialet på et af Pro Tourens mest vindende hold er tilstede, er det mere tvivlsomt, hvornår vi kan forvente en rendyrket satsning på klassementet i de store Grand Tours. Eurosports cykelekspert, Thomas Bay, siger:

" Der er jo blevet meldt ud med Alaphilippe: Det er ikke klassement i år. Det tager tid at bygge op, måske også ham mentalt og fysisk. Men 2021 kunne være et godt bud på, hvornår Alaphilippe skal køre klassement. Men hvis nu Remco Evenepoel ender med at stå på podiet, når Giroen den er slut i år, så er der jo allerede Gran Tour potentiale her og nu i det her hold. Og så kan de jo slås i 2021 om, hvem der skal være kaptajn i Tour de France."

Video - Brian Holm om Quick-Step: Patrick Lefevre har i mange år sagt, at vi skal lave et klassementshold

02:21

Hvordan Deceuninck Quick-Step klarer sig i årets klassikere kan du blive klogere på lørdag og søndag på Dplay, Eurosport Player og Eurosport 2.

Du kan høre hele Radio Tour som podcast på bl.a. Spotify, Apple Podcast, iTunes, Google Podcast, Spreaker, Podimo og Podtail. Skriv endelig til os, hvis du savner podcastet på den platform, du normalt bruger.

Du kan også finde programmet som vodcast på Dplay eller her på Eurosport.dk